Ολοκληρωμένα
Διακοπή Καπνίσματος. Πάρε την απόφαση - Μπορούμε να σε βοηθήσουμε!
31 Μάιος 2021
19:15 - 21:30
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
free

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Εστία Καλλιθέας» διοργανώνουν στις 31/5/2021 και ώρα 19:30 διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα τη δυνατότητα  αλλά και τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος.

Ομιλητές
Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας
Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας

Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι οικονομολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Τοπική Ανάπτυξη και πτυχιούχος του  Τμήματος Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι  Δήμαρχος Καλλιθέας (εκλεγμένος το 2014 και  το 2019) καθώς και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Διατελεί μέλος του Προεδρείου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ( ΕτΠ ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι μέλος των επιτροπών «Πολιτικής εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμού της ΕΕ» (COTER ) και «Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια» (ENVE) .Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (ΣΥΔΝΑ) , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό) στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα  ¨Σταύρος Νιάρχος¨ Α.Ε.  και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – Σταθμός.

Κώστας Μαρκουλάκης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ΕΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.  Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Φωτογραφία . Είναι κάτοχος των διπλωμάτων  DMS ( KINGSTON UNIVERSITY OF LONDON)  , BACHELOR in BUSINESS STUDIES (UNIVERSITY OF WALES) και μεταπτυχιακού τίτλου MBA ( KINGSTON UNIVERSITY OF LONDON) με κατεύθυνση την Διοίκηση Αλλαγών  (CHANGE MANAGEMENT) . Είναι Αντιπρόεδρος στον Αθλητικό σύλλογο Βριλησσίων « ΘΗΣΕΑΣ» και εργάζεται στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ως Προϊστάμενος Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων.

Αννα Γιαννακού Πάσχου Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Καλλιθέας
Αννα Γιαννακού Πάσχου Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Καλλιθέας

Η Άννα Γιαννακού – Πάσχου είναι Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής στον δήμο Καλλιθέας Πτυχιούχος ΚΑΤΕΕ Αθηνών και ΠΑΤΕΣ – ΣΕΛΕΤΕ. Εργάστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και την Δημόσια Εκπαίδευση. Διετέλεσε Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Σχολής του Τζανείου Νοσοκομείου και Υποδ/ντρια του Α΄ ΕΠΑΛ Πειραιά. Δίδαξε σε ΙΕΚ και στο ΚΕΣΕΝ πλοιάρχων. Έχει τιμηθεί από τον Ε.Ε.Σ, το Σώμα Προσκόπων, την Μητρόπολη Πειραιά και άλλους φορείς για την μεγάλη κοινωνική προσφορά της. Έχει πλούσια πολιτιστική δράση και ήταν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων. Τώρα τελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων Διετέλεσε μέλος Δ.Σ της πανελλήνιας ένωσης εκπαιδευτικών του Υπουργείου Υγείας, ταμίας Συλλόγων εργαζομένων Τζανείου Νοσοκομείου και μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ταμίας στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – Σταθμός.

Χαρά Κυριακάκη, Ιατρός Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Η Χαρά Κυριακάκη είναι Ιατρός Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος. Υπεύθυνη ιατρός του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας

Αναστασία Κουκοπούλου Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια ΜSc, cPhD

 H Αναστασία Κουκοπούλου είναι Ψυχολόγος με Κλινική Κατεύθυνση και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση (MSc) στην Ψυχική Υγεία. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται στον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Εξάρτηση από το Αλκοόλ, του Σωματείου ΘΗΣΕΑΣ, Δήμου Καλλιθέας. Συνεργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αντικαπνιστικό Ιατρείο, στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία) του Δήμου Καλλιθέας.

Ανδρονίκη Φιλίππου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος BSc, MSc

Ανδρονίκη Φιλίππου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος BSc, MSc

Θούλη Στάικου, Αρχιτέκτων - Εκπαιδευτικός

Θούλη Στάικου

Αρχιτέκτων, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Μέλος της ομάδας διακοπής καπνίσματος 

Υποστηρικτές / Χορηγοί