Ολοκληρωμένα
20 Χρόνια "ΣΤΑΘΜΟΣ"
11 Μάιος 2021
19:00 - 22:00
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
free

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ <ΣΤΑΘΜΟΣ> ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Ομιλητές
Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας  Πρόεδρος Δ.Σ. στο Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης  της Εξάρτησης – Σταθμός
Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας

Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι οικονομολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Τοπική Ανάπτυξη και πτυχιούχος του  Τμήματος Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι  Δήμαρχος Καλλιθέας (εκλεγμένος το 2014 και  το 2019) καθώς και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Διατελεί μέλος του Προεδρείου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ( ΕτΠ ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι μέλος των επιτροπών «Πολιτικής εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμού της ΕΕ» (COTER ) και «Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια» (ENVE) .Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (ΣΥΔΝΑ) , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό) στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα  ¨Σταύρος Νιάρχος¨ Α.Ε.  και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – Σταθμός

Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Αντιπρόεδρος στο Κέντρο  Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  ΣΤΑΘΜΟΣ
Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, γεννήθηκε το 1958. Η οικογένειά του κατοικεί στο Μοσχάτο από το 1926. Είναι πτυχιούχος Φυσικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, με δύο προδιδακτορικά διπλώματα στην Ηλεκτρονική Φυσική και Ραδιοηλεκτρολογία και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ανάπτυξη και Περιβάλλον» του Ε.Μ.Π. Έχει εργασθεί ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση και σε Δημόσιο ΙΕΚ. Εργάζεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας. Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Μοσχάτου από το 1987 έως το 2010. Διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρόεδρος ή μέλος σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Το 2010, 2014 και 2019 εκλέγεται Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. Έχει διατελέσει: Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ. Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ. Μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ. Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΕΔΕ. Είναι Μέλος Επιστημονικών Οργανώσεων όπως: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ. Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ε.Π.Υ Τα τελευταία χρόνια είναι Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Βραβεία για το Περιβάλλον του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Αννα Γιαννακού Πάσχου Αντιδήμαρχος  κοινωνικής πολιτικής Δήμου Καλλιθέας
Αννα Γιαννακού Πάσχου Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Δήμου Καλλιθέας

Άννα Γιαννακού – Πάσχου Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής στον δήμο Καλλιθέας Πτυχιούχος ΚΑΤΕΕ Αθηνών και ΠΑΤΕΣ – ΣΕΛΕΤΕ. Εργάστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και την Δημόσια Εκπαίδευση. Διετέλεσε Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Σχολής του Τζανείου Νοσοκομείου και Υποδ/ντρια του Α΄ ΕΠΑΛ Πειραιά. Δίδαξε σε ΙΕΚ και στο ΚΕΣΕΝ πλοιάρχων. Έχει τιμηθεί από τον Ε.Ε.Σ, το Σώμα Προσκόπων, την Μητρόπολη Πειραιά και άλλους φορείς για την μεγάλη κοινωνική προσφορά της. Έχει πλούσια πολιτιστική δράση και ήταν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων. Τώρα τελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων Διετέλεσε μέλος Δ.Σ της πανελλήνιας ένωσης εκπαιδευτικών του Υπουργείου Υγείας, ταμίας Συλλόγων εργαζομένων Τζανείου Νοσοκομείου και μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ταμίας στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – Σταθμός.

Καλλιόπη Μουλά Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΄΄ΣΤΑΘΜΟΣ΄΄ των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου

Καλλιόπη Μουλά Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη του του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΄΄ΣΤΑΘΜΟΣ΄΄ των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης , Γερμανία και εκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία και Θεραπεία Οικογένειας στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ψυχοθεραπείας  Ψυχαναλυτικής Κατεύθυνσης. Το 1991 υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Σωματείου ‘’ΘΗΣΕΑΣ’’, Πρόγραμμα Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά, όπου εργάστηκε μέχρι το 2000. Από το 2001 μέχρι και σήμερα, παρέχει τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Πρόληψης ‘’ΣΤΑΘΜΟΣ΄΄.

Νικολέττα Γεωργαλά Προϊσταμένη Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης ΟΚΑΝΑ

Η Νικολέττα Γεωργαλά έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών. Από το 2001 εργάζεται στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, στο Τμήμα Εφαρμογών Πρόληψης, ενώ από το 2010 είναι Προϊσταμένη του εν λόγω Τμήματος. Έχει εκπροσωπήσει τον Οργανισμό σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων κι έχει συμμετάσχει σε Επιτροπές, Ομάδες Εργασίας και Δίκτυα φορέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2013, είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης με συμμετέχοντες 53 φορείς πρόληψης από Ελλάδα και Κύπρο.

Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας
Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας

Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου είναι εκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας (ΔΗΚΕΚ), πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας, μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ποντίων «Η Παναγία Γουμερά», αν. μέλος του Δ.Σ. του Προτύπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ) καθώς και γενική γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σταθμός» των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλλιθέας, στο Νηπιαγωγείο Φλαμουριάς του Νομού Πέλλας, στο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Κέας του Νομού Κυκλάδων, στο 24ο Νηπιαγωγείο Δήμου Νίκαιας και τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση της προϊσταμένης στο 3ο Νηπιαγωγείο του Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Είναι παντρεμένη με τον αντιπλοίαρχο ε.α. του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο (Νάσο) Πρέντζα και μητέρα τριών παιδιών.

Θεόδωρος Μαραγκός Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου
Θεόδωρος Μαραγκός Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη περιοχή του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, σπούδασα αρχικά στην Σιβιτανίδειο Σχολή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από όπου και πέρασα στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών στη Σχολή Οικονομίας & Διοικησης, στο Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης από όπου αποφοίτησα το 1998. Το 2007 έλαβα το Μεταπτυχιακό τίτλο M.B.A. “Diploma in Sale Management” του British University of London. Ωστόσο ταυτόχρονα με την εισαγωγή μου στη Γ’ Βάθμια Εκπαίδευση, ξεκίνησα και την επαγγελματική μου κεριέρα όπου στα 27ετή διαδρομή πέρασα ως στέλεχος Πωλήσεων από την Chipita Α.Ε., την Frito Lay (member of PepsiCo Group Intl.), και έως σήμερα εργάζομαι στην Ελινοιλ Ελληνική Εταιρία Πετρελαίων Α.Ε. ως B2B Key Account Manager. Η ενασχόληση με το Γονεϊκό Κίνημα ξεκίνησε το 2013 μέσω των Συλλόγων Γονέων ενώ ως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μοσχάτου – Ταύρου είμαι τα τελευταία 2 συναπτά έτη

Τριανταφυλλιά (Φυλλιώ) Νικολούδη, Διδάκτωρ, Συντονίστρια   Εκπαιδευτικού   Εργου Προσχολικής Εκπαίδευσης στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ
Τριανταφυλλιά (Φυλλιώ) Νικολούδη, Διδάκτωρ, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου Προσχολικής Εκπαίδευσης στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ

Η Τριανταφυλλιά (Φυλλιώ) Νικολούδη είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου Προσχολικής Εκπαίδευσης στο 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ), Είναι υπεύθυνη για την παιδαγωγική καθοδήγηση των Νηπιαγωγών της Δ΄ Αθήνας. Εχει Διδακτορικές Σπουδές στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και στις Θεατρικές Δραστηριότητες, και κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή. Είναι Δασκάλα Δράματος στην Εκπαίδευση και Συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και βιβλίων για εκπαιδευτικούς. Εχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια παιδαγωγικού, θεατρικού, διαπολιτισμικού περιεχομένου και ως επιμορφώτρια ενηλίκων σε ημερίδες και προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας με θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, θεατρικής παιδείας και άλλων. Εχει διδάξει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έχει συμμετάσχει σε ομάδες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά.

Ευάγγελος Μπογιατζάρας, εκπαιδευτικός.
Ευάγγελος Μπογιατζάρας, εκπαιδευτικός.

Ο Ευάγγελος Μπογιατζάρας είναι εκπαιδευτικός, υποδιευθυντής στο 1οΔημοτικό Σχολείο Μοσχάτου με εκπαιδευτική ζωή 36 χρόνων.

Υποστηρικτές / Χορηγοί